Sunday, August 26, 2012

bekerjaya

Sekarang depan aku tersusun dokumen, surat formal, resit, etc..
Bila kau pandang semua ni, kau jangan nak fikir "ohhh i'm still a small girl la"
Duapuluhempat. Masih kecil nombor ni.
Tapi status bekerjaya dan ada komitmen lain menjadikan duapuluhempat seperti tigapuluh
Tanggungjawab kau besar
Besar sangat
Bayar bil. Rekod. Pindah duit. Etc..
Salah percaturan, kau boleh duduk termenung selama satu jam

.....

Berfikir tentang budget
Selama setahun bekerja, budget aku berterabur
Simpanan sikit sangat.
Takde keberkatan? Nauzubillah. Akan diusaha untuk tambah berkat dan fikir balik apa yang tak kena.
Salah belanja kott. Hee :)
Mungkin Allah nak ajar.. ni rasanya kalau tak pandai merancang.
Allah SWT Maha Penyayang. Maha Mengetahui. Semua lah!
Macam macam cara Dia nak ajar

.....

Rumah sewa
Sewa. Bil air. Elektrik. Astro. Streamyx.
DUIT

Bila nak bayar.
Bil tak sampai
Simpan tak bil tu
Kemas rumah. Kemas dapur. Kemas bilik. Cuci bilik air. Blabla
Tu latihan namanya.
Lebih bertanggungjawab. Dan juga bila dah ada rumah dan tangga nanti
Haaa tudiaaaa.



Monday, August 13, 2012

Pollinators

Sekarang ini ada kailan pollination di Farm A
Pagi di B, petang di A
Akan berterusan sehingga hujung bulan ini.
Mujur projek di Farm B tidak banyak
Cuma crop report menunggu untuk disiapkan
Tahu masa perjalanan dari Farm A ke Farm B?
20 minit.
Jalan merah. Batu batu. Seminggu tu mesti ada terhantuk